Themamiddag over Levenstestament

Stel dat u uw eigen zaken niet meer kunt regelen, maar wel zelf de regie wilt blijven houden. Bijvoorbeeld omdat u ziek bent, als u niet weet hoe u er na een operatie aan toe bent of omdat u gewoonweg een dagje ouder wordt. Het opstellen van een levenstestament is dan een mogelijkheid.

Kandidaat-notaris familierecht Suzanne Winder geeft hier informatie over op donderdag 15 maart, van 13.30 tot 15.30 uur in Buurtcentrum De Bovenkruier, Drielse Wetering 49 in het Kalf in Zaandam. De toegang is gratis en u hoeft u niet van tevoren aan te melden.

Een levenstestament, ook wel een uitgebreide volmacht genaamd, is een notariële akte waarin u zelf aangeeft wie uw zaken mag regelen, zoals bankzaken, belastingen, verzekeringen, pgb aanvragen, zorg regelen, de woning verkopen. U kunt ook aangeven aan wie rekening en verantwoording moet worden afgelegd, oftewel wie de werkzaamheden controleert die de gevolgmachtigde namens u verricht. Tevens kunt u instructies geven aan de gevolmachtigde: wat wilt u dat hij/zij wel namens u regelt en wat niet.

Wilt u weten of het levenstestament iets voor u is, wat de voordelen van het levenstestament zijn en wat er allemaal mogelijk is op te nemen in uw levenstestament? Kom dan naar deze informatiemiddag.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.