Kalver Buurtcontact

Bent u een Kalver die weet wie er in zijn of haar straat woont en als het nodig is de helpende hand toesteektDoet u wel eens een boodschap voor de buurvrouw die ziek is, maakt u een praatje met de nieuwe bewoner of zet u de vuilnisbak aan de straat van de buurman die het zelf niet meer kan? Organiseert u een straatfeest of BBQ of vindt u dat iemand in de straat een opkikkertje verdient?

Word dan een GOEDE BUUR en sluit u dan aan bij het  Buurtcontact!

Daar kunt u uw ervaringen en ideeën delen met andere buurtbewoners. Ook kunt u informatie krijgen voor als u de hulp niet zelf kunt geven.

Wat is het Buurtcontact?

Met het Kalver Buurtcontact willen we de ouderwetse burenhulp nieuw leven inblazen. Het liefst willen we in elke straat een GOEDE BUUR hebben. Samen zijn we de ogen en oren van de wijk en vormen als goede buren het netwerk om de buurt gezelliger en veiliger te houden. De goede buur weet wie er in een straat wonen en wie er tijdelijk iets nodig heeft. De goede buur weet ook welke straatbewoners vrijwillig iets willen doen voor een ander en zorgt ervoor dat de burenhulp samen met deze bewoners wordt geregeld.

De goede buur krijgt informatie over wat er in de wijk te doen is en kan met een vraag bij iemand van het buurthuis of Sociaal Wijkteam terecht.

De goede buren worden uitgenodigd om een aantal keer bij elkaar te komen om informatie te krijgen en ideeën uit te wisselen. Dit gebeurt op een informatieve maar ook gezellige manier, met een hapje en een drankje.

Op deze manier leren we elkaar beter kennen en kunnen er wellicht nog meer wijkactiviteiten worden georganiseerd.

Wilt u het dorpse karakter van het Kalf van “ons kent ons” behouden? Neem dan contact op met Lonneke van Soest, via info@debovenkruier.nl of 075-6154553.