Alle Jaren Tellen

Activiteiten voor senioren

Stichting de Bovenkruier heeft in 2016 van het Oranje Fonds een bedrag van € 35.000 ontvangen om activiteiten voor senioren te ontwikkelen in Zaandam Noord. Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen, initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

“Met het project in De Bovenkruier willen we ouderen, die steeds langer zelfstandig blijven wonen, stimuleren om op tijd te beginnen met het leggen van contacten en het meedoen met activiteiten. Daarmee beginnen als je nog fit bent is belangrijk” vertelt Harry Jonker die het project gaat uitvoeren, samen met de ouderen zelf en vrijwilligers.

Het project liep tot en met februari 2017. De activiteiten die we ontwikkeld hebben proberen we zoveel mogelijk voort te zetten.

Dit zijn:
Op dinsdag
– Breicafé 1e en 3e dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur.
– Bingo elke 4e dinsdagmiddag van de maand.
– Elke 2e (en 5e) dinsdagmiddag een spelletjesmiddag.
Op donderdag
– U kunt elke donderdag lekkere vers gemaakte soep komen eten van 12.00 tot 13.00 uur. Bij de soep wordt een stukje stokbrood geserveerd, de kosten zijn € 2,50 per keer. U moet wel van te voren opgeven (vóór woensdag 21.00 uur bij de Bovenkruier, telefoon 075-6154553).
– Tussen 13.00 en 16.00 uur is er tijd voor een praatje, spelletje, muziek. Elke week kunt u meedoen met een creatieve activiteit.
– Elke 3e donderdagmiddag is er een informatiemiddag met een interessant thema.

Volg voor meer informatie onze Facebookpagina. Elke maand wordt er een flyer gemaakt met het programma, die u op kunt komen halen in het buurtcentrum.

Logo_Oranje_Fonds_LIGGEND