Bestuur buurtcentrum De Bovenkruier stopt per 1 augustus 2022

Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat Harry Jonker en Marieke Rijk het initiatief namen om het toen gesloten buurtcentrum nieuw leven in te blazen. Al snel sloot Adri Mors als penningmeester aan. Met wortels in Stichting Welsaen waren (en zijn) zij heel betrokken bij het buurthuiswerk en hebben zij veel kennis en ervaring over wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een buurthuis. Inmiddels is het bestuur uitgebreid met Mariette Klaren, Sandra de Kort en Ariette Jacobs. De laatste twee woonachtig in ’t Kalf. Het bestuur heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de ontmoetingsfunctie in ‘t Kalf en geprobeerd zoveel mogelijk bewoners, vrijwilligers, huurders en bestuurders bij het buurtcentrum te betrekken.

De bestuursleden van het eerste uur wilden al langere tijd hun taken overdragen aan bewoners van het Kalf. Hoewel er inmiddels twee leden uit ‘Kalf zijn aangesloten lukte het niet om de taken van voorzitter en penningmeester over te dragen. Bovendien liep het huurcontract met de eigenaar van het gebouw af.

Met de professionele vraagstukken die in ’t Kalf liggen durfden zij het niet aan om opnieuw een meerjarig huurcontract af te sluiten.

Het gezamenlijk bestuur heeft daarom besloten om per 1 augustus 2022 de taken neer te leggen. Tot die tijd is het buurtcentrum open en gaan alle activiteiten door, zoals bijvoorbeeld een buurtmaaltijd tijdens NLDoet op 11 maart. In de periode tot 1 april wordt gezocht naar een nieuw bestuur dat het buurtcentrum wil voortzetten. Wanneer er geen nieuw bestuur wordt gevonden zal de Bovenkruier per 1 augustus sluiten.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.